In de Media

Nadat de media de Werkendamse Weer Weerbsite had ontdekt kreeg ik vele verzoeken, om mee te werken aan interview's, die weer resulteerde in het meewerken aan een radioprogramma en het schrijven van een rubriek in een streekkrant.

Brabants Dagblad:

Het eerste interview was in januari 2000 in het Brabants Dagblad met Marlies Westra, voor een bijlage bij deze krant voor het Land van Heusden en Altena, met als kop "Er moet vooral veel leven in de lucht zitten" .

Radio Vestingstad

Na dit interview met het Brabants Dagblad, kreeg ik het verzoek of ik wilde meewerken aan een interview voor de lokale omroep 'Radio Vestingsstad", een van de lokale omroepen in het Land van Heusden en Altena, in het programma ''Vestingvaria". Na het interview kreeg ik het verzoek of ik als vaste medewerker wilde meewerken aan dit programma, met als doel: het regioweer op de radio. In eerste instantie was het allen de bedoeling voor het avondprogramma 'Vestingvaria, (waar ik te beluisteren ben op maan-woens-vrijdagavond rond 19.45 uur) maar naar enige tijd kwam het verzoek ook voor het ochtendprogramma "Ochtendgloren". waar ik ben te beluisteren op maadag t/m vrijdag om 07.45 uur

Deze lokale omroep bestrijkt het Land van Heusden en Altena, en is te vinden op de kabel 102.0 FM en in de ether op 107.1 FM.

Wavaria

Ook heb ik nog in april 2000 een interview gegeven voor het personeelsblad 'Wavaria", geschreven door Hans van het Hof.

Altena Nieuws

In juni 2000 had ik nog een interview met het streekblad "Altena Nieuws" met Marianne de Kuiper, met als kop "Ik ben geen John Bernhard", waarna ik het verzoek kreeg of ik weekelijks voor dit blad een weerrubriek over de streek wilde verzorgen. Deze rubriek is in oktober 2000 gestart.

Dit is het artikel dat in Altena Nieuws heeft gestaan:

RENK VERSLUIS, WEERAMATEUR IN HART EN NIEREN

WERKENDAM, 15 juni 2000 - Renk Versluis (50) uit Werkendam is een amateur-weervoorspeller in hart en nieren. Via een eigen weerstation, twee sensoren en een elektronische regenmeter krijgt hij veel informatie over het weer in de regio. Op tien meter hoogte staat een windmeter.
Wanneer Renk alle afgelezen gegevens bijeen zet, kan hij een aardige voorspelling doen. En zijn weersverwachting houdt hij niet alleen voor zichzelf; hij zet ‘m op zijn website en geeft hem ook regelmatig door bij de lokale radiozender Vestingstad FM (iedere dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagmorgen om 07.45 en elke maandag-, woensdag- en vrijdagavond om 19.45 uur). 

an45-7.jpg (7668 bytes)

"Ik wil niet op de stoel van John Bernhard gaan zitten," zegt Renk. "Die heeft zoveel apparatuur, daar kan ik als amateur niet over beschikken. Mijn kastje reikt tot een omtrek van veertig kilometer." Wie de website van Renk bekijkt, kan niet anders dan tot de conclusie komen dat er grondig werk van is gemaakt. Behalve de dagelijkse weersvoorspelling en de verdere vooruitzichten voor deze regio, zijn er nog sites met extremen, spreuken, foto’s, uitleg en zelfs nog een pagina voor bijzonderheden (denk aan windhozen, hagelbuien maar ook regenbogen), alles duidelijk voorzien van informatie. de weersverwachting bij Vestingstad FM. Renk is ervan overtuigd dat er een kern van waarheid zit in weerspreuken. ‘Boerenwijsheden’" noemt hij ze en geeft er een paar: "In juni veel regen komt wijngaard en bijen ongelegen" en "Juniweer meer droog dan nat, vult met goede wijn het vat." Mocht u de komende maand nog op vakantie gaan, neem de volgende spreuk gerust ter harte: "Is de eerste juli regenachtig - gans de maand is twijfelachtig" en "Is in juli de morgen rood, ‘s avonds verkeert het weer in nood."

Bron: Altena Nieuws editie 2000/45
Door Marianne de Kuiper

Op een Rijtje:

*Het Regioweerbericht is elke week te lezen in het weekblad Altena Nieuws.

*Het Regioweerbericht is te beluisteren op Vestingstad FM   (107.1 FM in de ether en 102.0 op de Kabel) om: